Похмільний синдром

Якщо говорити науковою мовою, то похмілля це «абстинентний синдром». Це стан, який відчуває нормальна здорова людина після багатоденного розпивання спиртного.

Тому що організм вже так насичений алкоголем, що починається масовий розпад продуктів етанолу. Етанол, потрапляючи в організм, починає розпадатися, стає ацетальдегідом і потім оцтовою кислотою. При цьому, кров при надлишку алкоголю не справляється з перетворенням ацетальдегіду в оцтову кислоту, тому в крові накопичується проміжний продукт, який у багато разів більш токсичний самого алкоголю. Всі ці процеси позбавляють печінку спроможності в повній мірі компенсувати падіння в крові, і в мозку, рівня глюкози. Тому у людини починається головний біль, сухість у роті, зневоднення організму, депресія, почервоніння очей, дратівливість.

В алкоголі, особливо низької якості присутні разом з етиловим спиртом різні сивушні масла, які підсилюють похмільний синдром. Не варто забувати й про такий чинник: в міцні напої, такі, як бурбон, для підсолоджування напою додають цинк і різні метали, які посилюють похмілля. В такому випадку стає особливо важким. Тому, при вживанні коктейлів або віскі похмілля буде важче, ніж після розпивання горілки. Це ж, можна сказати й про темне пиво і міцний Стаут.

Все це відбувається тому, що для формування аромату і смаку, сивушні масла не видаляються з напоїв. До речі, похмільний синдром після вживання пива, яке провокує в організмі сечогінний ефект, викликає у людини діуретичний ефект, погіршує циркуляцію рідин в організмі, а також подразнює гіпофіз мозку, що надає на нирки такий вплив, що зменшується відтік рідини. У підсумку маємо зневоднення організму. Щоб відновити водний баланс, організм починає її забирати з інших органів, що посилює головний біль, сухість, млявість. А тривале перебування алкоголю в шлунку, провокує роздратування і нудоту.

Розвиток похмільного стану у людини також викликано дефіцитом магнію. Магній є блокатором кальцієвих каналів в клітинах, але, після вживання алкоголю магній через кілька хвилин надходить в сечовий міхур і виводиться з організму, а кальцій при цьому потрапляє всередину клітин, викликаючи роздратування і збудження всього організму. Посилити похмільний синдром може і нікотинове отруєння, тому що часто, люди під час вживання алкоголю починають при цьому багато курити.

Поділитися

Facebook
Telegram
Twitter
Email
Scroll to Top