Видалення сечового міхура: лапароскопічна операція

При раку сечового міхура у чоловіків та жінок, коли слизова оболонка міхура тотально уражена пухлиною, виникає необхідність її видалення. Процедура видалення сечового міхура називається цистектомією. Вона застосовується в крайньому разі, коли інші методи лікування вже не є ефективними і йдеться про врятування життя пацієнта.

Цистектомія буває двох типів: звичайна та радикальна. При проведенні радикальної цистектомії видаляється не тільки сечовий міхур, але й простата із насіннєвими бульбашками (у чоловіків), а також матка, маткові труби та яєчники (у жінок).

Методики видалення сечового міхура. Лапароскопія

Операція видалення сечового міхура може здійснюватися двома способами: традиційним і за допомогою лапароскопії. У медичних центрах практикується другий спосіб, оскільки він не тільки має більшу ефективність, але й безпечніший для пацієнта. Перевага лапароскопії полягає в тому, що для проведення операції не потрібно робити великі розрізи на тілі пацієнта, знижується ризик травмування та виникнення ускладнень. Однак це далеко не найголовніша перевага лапароскопії над традиційним хірургічним видаленням. У ході всієї операції хірург здійснює маніпуляції, дивлячись на екран, який виводить збільшене зображення дуже високій роздільній здатності. Тільки за лапароскопії доступна така ювелірна точність. Це значною мірою розширює повноваження лікарів, бо не тільки сам хірург, а і його помічники можуть уважно стежити за ходом операції.

Видалення сечового міхура, особливо радикальна цистектомія – це складна операція, що вимагає від хірурга високого професіоналізму. Застосування лапароскопічної хірургії для її проведення дозволяє знизити ймовірність виникнення травм і ускладнень.

Поділитися

Facebook
Telegram
Twitter
Email
Scroll to Top