Вас кладуть до лікарні: що брати з собою?

Сьогодні складно знайти абсолютно здорову людину. У когось «барахлить» шлунок, у когось печінка, у когось проблеми з нирками, а когось кладуть в лікарню «на збереження». Далі ми б хотіли поговорити про те, що в таких випадках дійсно варто брати з собою, а що ні.

Звичайно ж, вам потрібно взяти з собою всі необхідні, наявні у вас медичні й не тільки документи, адже без них вас просто ніхто не покладе в стаціонар. Зокрема, мова йде про направлення на лікування, а також результати останніх аналізів (якщо вони залишилися у вас на руках). Крім того, не забудьте прихопити з собою і паспорт, а якщо мова йде про дитину то свідоцтво про народження.

Також варто взяти з собою і постільні приналежності. Звичайно ж, в державних лікарнях вам видадуть комплект, але, скоріш за все, на нього буде боляче дивитися, тому краще все ж мати свою білизну про запас. Що конкретно вам потрібно? Одинарний комплект з простирадла, наволочки на подушку (можна навіть взяти з дому власну, якщо у вас алергія на подушки з натуральним наповнювачем), а також підковдру.

Не варто забувати й про особисті предмети гігієни. Тобто вам також буде потрібно взяти з собою власний рушник, мило, зубну щітку і пасту. Не завадить і крем для рук, а також вологі серветки й одноразові хусточки, косметичні засоби для очищення обличчя, особливо, якщо ви вважаєте за краще не вмиватися звичайної проточною водою. Занадто багато косметики з собою брати не варто, врахуйте це. До речі, обов’язково візьміть з собою туалетний папір і гребінець.

З одягу обов’язково варто взяти з собою піжаму і халат, спідню білизну, на зміну, а також теплі носочки і якийсь зручний комплект (наприклад, спортивний костюм), в якому ви зможете ходити вдень на процедури або ж гуляти на вулиці. Крім того, обов’язково візьміть з собою капці (краще гумові, але можна і звичайні).

Якщо ви постійно мерзнете, то можна взяти також з дому і плед. Річ у тому, що в деяких лікарнях на одну людину припадає лише по одній ковдрі. Можливо, що вам цього буде мало.

Варто взяти з собою і трохи грошей, як мінімум для того, щоб купити в аптеці препарати, які призначить лікар.

А ще варто взяти комплект посуду для одного, столовий або паперовий рушник (витирати тарілки після миття) і щось, що допоможе вам коротати час улюблену книгу, журнал, або ж планшет.

Поділитися

Facebook
Telegram
Twitter
Email
Scroll to Top