Основні причини звернення до проктолога

Медичні профільні дослідження вказують на широку поширеність проктологічних захворювань. У різних джерелах щодо людей, що перейшли 25-річний рубіж, за наявністю ознак називаються цифри в 30-50 відсотків від усієї аналізованої сукупності. До цієї кількості людей, які потребують послуг лікаря-проктолога, варто додати ще до тридцяти відсотків з-поміж тих, хто хоча б раз протягом нетривалого часу відчував профільні хворобливі симптоми.

Важливо розуміти, що цей букет неприємностей легше запобігати початковій стадії. Тому до лікаря слід звертатися при початкових ознаках нездужання. Сучасні засоби діагностики дозволяють своєчасно виявляти проблеми, які можуть перейти в такі тяжкі захворювання, як геморой, онкологічне захворювання прямої кишки та ін.

Симптоми: на що звертати увагу

На консультацію до проктолога потрібно негайно записуватися за таких симптомів:

  • При хворобливих відчуттях, гострому або тупому, епізодичному або постійному болю, який проявляється в задньому проході або локалізується в прямій кишці в різних ситуаціях при ходьбі, тривалому сидінні, дефекації та ін.
  • У випадках появи крові, що виділяється з прямої кишки. Сліди кровотечі можуть спостерігатися спільно з гноєм та слизом у калі. Їх можна побачити на спідній білизні та на туалетному папері, що використовується при виконанні гігієнічної процедури.
  • При частих запорах та проносах. Рідкий стілець і проблема неповного випорожнення кишечника, нетримання калу, помилкові позиви, випадки, що відбуваються протягом помітного проміжку часу, різких переходів від запору до проносу і назад призводить до цілого букету захворювань, несвоєчасне лікування яких може призводити до необхідності хірургічного втручання.
  • У випадках появи з анального отвору твердих або напружених гемороїдальних утворень округлої форми й навіть невеликих припухлостей, які часто супроводжуються кровотечею.
  • При виявленні якихось змін, що не естетично виглядають в зоні заднього проходу, у тому числі проявилися через травму, що виникла в аноректальній ділянці в результаті впливу потрапляння стороннього тіла у пряму кишку.

Поділитися

Facebook
Telegram
Twitter
Email
Scroll to Top