Коли викликати хірурга додому?

Дуже велика кількість людей вважає, що основним заняттям хірурга є лише лікування пацієнтів за допомогою операції. Бувають ситуації, коли варто буде викликати хірурга додому, ніж госпіталізувати пацієнта. Адже при госпіталізації, на ті проблеми, які легко могли бути вирішені кваліфікованим спеціалістом в домашніх умовах, витрачається дорогоцінний час, який міг би витрачатися безпосередньо на лікування хворого, і одужання йшло б швидшими темпами.

Сучасна медицина зробила можливим виклик хірурга додому, що дуже радує, адже не завжди є час самостійно дістатися до лікарні, навіть якщо вона недалеко, раптовий біль буває настільки сильним, що людина може розгубитися, коли варто було б діяти якомога швидше. Хірурги, які працюють на платній основі, просто зобов’язані бути гранично уважними, постійно поповнювати свої знання, удосконалювати навички та проходити програми, що підвищують їх кваліфікацію. Звичайно ж, все це йде лише на користь пацієнтам.

Приїзд хірурга можна призначити на будь-який час, який насамперед зручний пацієнтові, для надання будь-якої необхідної консультативної допомоги, а не бюрократичній системі лікарні. Погодьтеся, це дуже важливо. При таких обставинах можливо і консервативне лікування, і невеликі оперативні втручання, і призначення найбільш правильної індивідуальної терапії, в залежності від ситуації. Навіть якщо у пацієнта йде реабілітаційний період, можливе проведення необхідних для хворого маніпуляцій, які належать до спеціалізації хірурга.

Хірург додому чудова альтернатива наявному стану справ в медицині, тут немає певних годин прийому, а якщо погіршення стану у пацієнта трапляється раптово, тоді рахунок йде на хвилини. При виклику хірург може дати детальну консультацію, провести діагностування, обробити рани та трофічні виразки, накласти або зняти шви, розкрити та дренувати гнійні вогнища, запобігши тим самим згубній інфекції, лікувати врослі нігті та варикозну хворобу судин ніг, проводити знеболення за допомогою блокади, видаляти новоутворення шкіри та багато іншого.

Виїзд хірурга полегшує життя пацієнтів, у яких з’явилися болі в районі живота. В такому випадку важливо не приймати ліки, що заважають діагностиці таких захворювань як апендицит або холецистит. Крім того, в подібній ситуації знеболювальні препарати не знімають біль. Особливо шкідливо прикладання грілок або компресів. Терпіти біль теж не можна якщо відкласти надання хірургічної допомоги або несвоєчасно отримати її, високий ризик розвитку перитоніту, що трапляється досить часто. Згодом перитоніт доводиться довго лікувати вже в стаціонарі. Часу і коштів, щоб впоратися з цим захворюванням, піде набагато більше.

Дуже багато плюсів можна знайти в хірургічному лікуванні вдома. Перебування хворого вдома одна з головних переваг і, як відомо, воно досить позитивно впливає на психічний стан людини, адже рідні стіни теж лікують. Не багатьом подобається залишатися на ніч в лікарні, де є й інші хворі, такі умови викликають великий дискомфорт. Відзначимо ще одна перевага коли пацієнту після операції вже не потрібно постійно спостерігатися у лікаря, він може перебувати вдома. Це знову-таки економить час і фінанси, адже нема потреби сидіти в черзі або чекати свого призначеного часу, платити за кожен прийом і процедури або витрачати час і гроші на транспорт, щоб дістатися до лікарні. Та й лікування в стаціонарі теж часто «влітає в копієчку», а з хірургом вдома воно вийде значно дешевше.

Є захворювання і ситуації, коли виїзд хірурга на дом показаний. До таких випадків відносяться захворювання суглобів або цукровий діабет, коли необхідно дотримуватися суворого постільного режиму і намагатися уникати зайвих рухів і хвилювання, щоб не погіршити перебіг хвороби.

Для пацієнтів, які перебувають тривалий час в ліжку через певне захворювання, важку травму або параліч, виклик хірурга додому навіть необхідний захід, тому що при такому положенні у хворого може відбутися утворення трофічних виразок. Виною тому не поганий догляд, а порушення кровообігу і трофіки тканин, які контактують з поверхнею ліжку. Така патологія дуже важко піддається лікуванню, в даній ситуації необхідно надати особливу увагу і лікування, в іншому випадку трофічна виразка почне гноїтися, що призведе в гіршому варіанті до гангрени. Хірург, що приїжджає додому, зміг би ефективно запобігти подібний сценарій.

Сьогодні виклик лікаря додому для консультації звичайна справа. І не тільки терапевта, а таких фахівців вузького профілю, як хірург. З одного боку, це дуже зручно. Нема потреби йти в поліклініку, стояти в чергах. Якщо консультація не вимагає терміновості, як, наприклад, при виклику кардіолога при серцевому нападі. Виклик додому хірурга дає можливість вибрати зручний для хворого час. У домашніх умовах доктор огляне спокійно і не буде відволікатися на інших людей, яким треба тільки запитати.

Викликати хірурга доцільно і тоді, коли хворий недавно прооперований і перебуває вдома на лікуванні. У таких випадках краще не ризикувати й не наражати ваше здоров’я зайвим і непотрібним навантаженням. І потім, регулярне спостереження, яке здійснює лікар дома, знижує післяопераційні ускладнення і неприємності.

Виклик хірурга додому показаний і тим, у кого є серйозні хронічні захворювання, наприклад, цукровий діабет або захворювання суглобів, коли хворому необхідний постільний режим і протипоказані фізичні навантаження і хвилювання.

Але, при виклику вузького фахівця потрібно враховувати такий момент. Коли вам необхідна консультація хірурга, до вас з поліклініки прийде спочатку терапевт. Такий вже порядок в державних установах. І тільки потім хірург. Правда, це може статися не в цей день, і навіть не на наступний, а тільки тоді, коли дійде до вас черга за списком. Тому, якщо необхідна консультація не планова, термінова, то фахівця викликати краще з приватної платної клініки. Звідти лікар зазвичай приїжджає швидко.

Виклик хірурга додому це завжди не просто швидка та оперативна допомога, а й можливість отримати грамотні розгорнуті відповіді на всі бентежливі в даній ситуації питання. Що навряд чи отримаєш в поліклініці, коли у лікаря лічені хвилини на прийом одного пацієнта, а за дверима бурхлива черга. Тому, переваги виклику лікаря додому видно неозброєним оком. Це можливість запобігти або подолати будь-який недуг. Чи не упускати часом дорогоцінні хвилини, дні, і просто проявити турботу про своє здоров’я. Адже здоров’я це найважливіше, що є у людини, яка не буде здоров’я, і ​​все інше не важливо.

Поділитися

Facebook
Telegram
Twitter
Email
Scroll to Top