Догляд за лежачим хворим

Трапляється часом, що потрібно догляд за близьким родичем, який з різних причин на тривалий час втратив можливість повноцінно пересуватися. Зверніть увагу, догляд за лежачим хворим має бути виконаний з максимальним комфортом для хворого та його оточення. Людина не повинна почуватися неповноцінною через тимчасові незручності. Для того, щоб виявити максимальну турботу про близьку вам людину найкраще звернеться до професійних структур, де працюють висококваліфіковані фахівці, які займаються підбором персоналу і знають як забезпечити догляд за лежачим хворим.

Адже мало просто знати як вдома поставити клізму або змінити перев’язки, змінити простирадла і приготувати їжу для людини, яка тимчасово або постійно не в змозі зробити це сама. Або ж перебуває в умовах лікарняного стаціонару. Доглядальниця чи медсестра повинна забезпечувати постійний контроль за станом здоров’я довіреної їй людини. Тому що догляд за лежачим хворим вимагає чуйної уваги та розуміння перебігу хвороби. І будь-якої хвилини доглядальниця чи медсестра повинна зрозуміти куди звернеться і що робити у разі непередбачених ситуацій, і чітко дотримуватися рекомендацій лікаря.

Крім усього іншого слід пам’ятати професійна доглядальниця або медсестра, яка має досвід і забезпечує догляд за лежачим хворим, зробить життя комфортним як пацієнту, так і його родичам. Подбайте про здоров’я і комфорт себе та близької вам людини!

Основними симптомами захворювання є пирхота та біль у горлі, нежить, кашель, головний біль, підвищення температури, загальна слабкість, сльозогінність.

Захворювання виникає за кілька годин після проникнення вірусу чи протягом доби. Тяжкість захворювання залежить від сили вірусу та загального стану імунної системи людини. Діагностика захворювання не складна, оскільки такі спалахи сезонні. Найчастіше достатньо огляду та опитування пацієнта.

Для адекватного лікування рекомендують домашній режим або з обмеженням спілкування з людьми в період хвороби; рясне пиття, бажано підкислене (чай з лимоном, морс журавлинний і т. д.), вірус боїться кислого середовища; вітамінотерапія, особливо аскорбінова кислота, будуть незамінними. Противірусні засоби (інтерферон закопувати в ніс, арбідол, анаферон). При нежиті використовувати судинозвужувальні засоби краплі або аерозолі в ніс (нафтизин, віброцил, лазорин, назол і т. д.). При вологому кашлі використовують секретолітики (амброксол, амбробене, лазолван). Після коли мокротиння відходить небагато, а залишається нав’язливий сухий кашель, застосовують комбіновані препарати (Стоптусін, туссін плюс тощо). Не варто забувати про інгаляцію евкаліптовою олією та настоями трав.

І пам’ятайте найкращі засоби від хвороб це профілактика: уникайте велику кількість скупчення людей у ​​період епідемії, вакцинацію від грипу, вітамінотерапію, утеплення будинків та тіла за допомогою одягу.

Поділитися

Facebook
Telegram
Twitter
Email
Scroll to Top